Rabu, 10 Ogos 2016

SYUKUR dan SABAR


Syukur aku masih bernafas lagi
Syukur aku masih disayangi
Syukur aku memiliki kerja tetap
Syukur keluarga disisi
Syukur anak2 sihat,
syukur ada waktu tidur,makan
syukur pakaian cukup
syukur makanan cukup
syukur ada kereta ke pejabat


Semoga anda dapat manfaat dari perkongsian ini 🙂 
Syuhada Ishak


Syukur

Syukur Alhamdulillah
1.hari nie tak lambat pegi kerja jadi punch card tak merah.jalan tak jam,
2,syukur ada kawan2 yang faham kita ada baby kembar yang masih kecil
3. syukur ada anak2 dah 4 orang (1 lelaki 3 perempuan)
4. ALHAMDULILLAH sarapan pagi tadi sedaaap



Didalam rasa bersyukur, kita menghargai dan menghormati Kebesaran Tuhan yang sudah diberikan pada kita semua.

Bersyukur tidak mudah untuk dilakukan, penilaian yang diberikan bukan dari perbuatan dan perkataan kita saja, tapi Tuhan melihat dalam Hati Kita yang sesungguhnya. Segala cabaran hidup, membuat kita tidak  memberikan rasa syukur yang sepenuhnya.

JURNAL KESYUKURAN

Antara cara untuk latih kesyukuran adalah dengan menulis jurnal kesyukuran setiap hari.
Tulis pakai pen atau pensil atas kertas, lebih datang rasa dalam diri.
Kalau boleh, bukti kesyukuran tu (gambar, result periksa, ) simpan dalam jurnal.
Sebagai contoh, tiba-tiba dapat hadiah dari kawan 
Ambil lah gambar hadiah tue, dan print letak dalam jurnal kesyukuran, sambil tulis, terima kasih Ya Allah sebab bagi aku hadiah.

Terima kasih ya Allah.
Terima kasih ya Allah.
Terima kasih ya Allah.
Terima kasih ya Allah.
Sebaiknya (klu boleh la) jurnal kesyukuran ni buat semasa:
  • Sebelum masuk tidur, agar minda separa sedar kita tidur dalam keadaan tenang dan program minda yang positif untuk tarik perkara-perkara positif
  • Sejurus selepas bangun tidur, agar hari kita bermula dengan keadaan yang positif dan cergas bertenaga
  • kalau tak mampu buat masa nie boleh buat bila2 je masa je asalkan kita buat (PESANAN UNTUK DIRI SENDIRI JUGA)
Semoga anda dapat manfaat dari perkongsian ini 🙂 
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima Kasih Di Atas Sokongan Anda Kepada Bisness Kecil Saya. Sangat Bermakna dan Syukur Dipertemukan Di Alam Yang Luas Ini. Semoga Allah s.w.t Membalasnya.

Shaklee sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi